• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22

O nama

Od pamtiveka su žitelji Šapca vreme rado provodili u kafanama. Zbog toga se za Šapčane vezuju epiteti boema i veseljaka. Kafane nisu bili samo ugostiteljski, nego i objekti od velikog kulturološkog značaja za grad. U njima su se ljudi družili, pevali, zabavljali, kartali, ali i donosili važne odluke i sklapali poslove.

Šabac je jedan od prvih gradova u Srbiji gde su u kafanu, uglavnom nedeljom pre podne, sa svojim kavaljerima išle i dame, što je do tada bila samo muška privilegija, a za ženu gotovo nezamisliva sramota.

Bogatom istorijom, tkanom preplitanjem niti Istoka i Zapada, velelepnim zdanjima imućnih šabačkih trgovaca, poznatim čivijaškim šalama i neprevaziđenim Cicvarićima, Šabac je opravdano važio za Mali Pariz.

Gradska kafana je nastala kao omaž, na prvi pogled zamrlom, duhu boemskog Šapca zadržavši ono najbolje iz tih zlatnih vremena – domaću hranu, veliki izbor pića i veselu čivijašku atmosferu.

Gradska kafana se na ugostiteljskoj mapi Šapca izdvaja jelovnikom obogaćenim velikim brojem internacionalnih specijaliteta, bogatom vinskom kartom, profesionalnim osobljem i originalnim enterijerom i eksterijerom. Celokupan ambijent restorana je u znaku savršenog sklada dobre tradicije i modernog vremena.

U kafanskom duhu zlatnih šabačkih vremena, među kariranim stolnjacima, intimnim svetlima uličnih fenjera i kaldrmom popločanim podovima, Gradska kafana miri suprotnosti tradicije i modernog - baš kao što je to i Šabac nekada činio, na raskršću Istoka i Zapada.